1 Mart 2014 Cumartesi

KADİR (ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME) GECEMİZ MÜBAREK OLSUN!

Bir ömre bedel BİR GECE geçirdiniz mi? Bendeniz geçiremeyenlerdenim… Kadrini, kıymetini bilemeden geçirdik gecelerimizi, gündüzlerimizi ve ömür denen sermayemizi… Dünya hayatı bir “gece” oldu bize. Aydınlatamadık hayatımızı "SONSUZ NUR”la.

Oku ve Anla! Cancağızım!

Rabbinin tüm ayetleri sana inmiş iken… Kâinat ve İnsan denen kitapların ayetleri ömrüne ve gönlüne ekilmiş iken… Gökten inen yağmuru bekleyen çorak topraklar gibi aç sineni ilahi rahmet esintilerine… “Yağmur”u düşün… Oluk oluk rahmet yağar ayrımsız tüm yeryüzüne… Ama onun hedefinde yeryüzünü yeşertecek bereketli topraklar vardır. Gökyüzünün yağmuru ile yeryüzünün toprağı izdivaç ederek dünyayı bereketlendirir adeta…

Rabbinin ilk kelamı olan “OKU!” emr-i ilahisine kulak kesilmelisin… Şahitlik etmek, hakikate tanık olmanın kestirme yoludur okumak. Doğur içine gömülü hazineyi doğru okuyarak… Akleden kalplerimiz nerdedir? Kitabı ne zaman yüreğinden okuyacağız? Satır aralarını ve arkasını ne zaman tefekkür etmeye başlayacağız?

Ey bizleri ölü iken dirilten; yok iken mevcut kılan Rabbim!

Elimizde “KUR’AN” gibi bir mucize var iken, ona sahip iken onu idrakten uzak haldeyiz… Mana gitti bizden… Bir türlü manaya erişemez oldu kalplerimiz… Lafızlar dudaklarımıza yapışıp kaldı. Lafzı dilimizde evirip çevirip sindiremedik. Lafızdakini hazım hanemiz olan yüreğimizde; oradan ruhumuzun derinlikleri olan mana âlemine indiremedik.   

Vahyin inşa ettiği akıllara ne zaman sahip olacağız?

Hasret kaldık Kur’an’a… Hasret kaldık Kur’an’ı bize manası ile açıklayan rehberimiz olan Hz. Muhammed’e (S.A.V)… Vahiy kesildi… İnmez oldu yüreklerimize…

İçine vahiy inmiş bir ömür neye bedeldir?

Kadir gecesi idi Kur’an’ın doğum gecesi… Kutsanması gereken Kur’an iken, biz kimi geceleri kutsadık. Kur’an’dı kadir gecesini aydınlatan… Kur’an’dı insana bin aydan daha hayırlı bir ömre bedel hayat veren…

“Leyl-Gece” içinden aydınlatılabilme ihtimali olan karanlığa denir. Aydınlatılabilme ihtimali olmayan geceye ise “Zalam – Zulumat” denir. Zulumatı terk etmeden nura erişilemez. Leylin içine ayı koyarsanız geceniz “nur”a gark olup aydınlanır. Kur’an insanlığın kararan gecesini aydınlatan bir “ay” gibi doğdu. “Vahiy” hayatımızı aydınlatan bir kandil oldu. Dünya bize gece; Ahiret bize gündüz oldu…

YA RÂB!

Biriktirme ve çoğaltma tutkumuz bizi bitirdi. Ramazanlarımız, oruçlarımız, zekâtlarımız, sadakalarımız bile biriktirme hırsımızı dizginleyemez oldu.

Bizleri yokluktan çıkartıp varlığa erdirdin. Varlıklar arasından çıkartıp canlılığa erdirdin. Canlılar arasından çıkartıp akıllılığa erdirdin. Akıllılar arasından çıkartıp imana erdirdin. İmanımızı Kur’an’la nurlandırdın. İmanın kadrini bilenlerden eyle bizi… Ömrünü Kur’an’la aydınlatanlardan; “Kadir Gecesini” bir ömre bedel edenlerden eyle bizi… Amin.

Umulur ki bu gece Kadir gecesi olur… Şu günahkâr kulun yüreğinden süzülen şu sözler Hakk katında dua olarak kabul bulur… Âmin diyenlerle birlikte bereketlenir inşallah… Amin.

05.08.2012

Ali Sedat ASLAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder