1 Mart 2014 Cumartesi

TARİHE NOT DÜŞELİM: İNSAN DEĞERLİDİR

Günümüzde insanlığın sevgi ve barış arayışı, tüm zamanlardan daha fazladır. Çok şey istemiyoruz. Sade ve sadece sevgi, barış ve adalet gibi temel değerler üzerine kurulmuş huzurlu bir dünya ve hayat istiyoruz.

Üç büyük dinin ortak atası olan Hz. İbrahim ve onun temsil ettiği aşkın değerler Nemrut tarafından ateşe verilmek istendi. Ateş bile Nemrut’a direndi. Yakıcılık özelliği yerini koruyuculuğa bıraktı. Günümüz dünyasında da “İnsani Değerler” adeta ateşe verilmektedir. İnsanı ortadan kaldırmanın kestirme yolu olarak ona ait aşkın değerler değersizleştirilmeye çalışılıyor. Bu gidişe dur diyecek ve kendini bu ateşin içine atacak Hz. İbrahim’in azmine, aşkına sahip İbrahimîler bekler durur yeryüzü. Gün birlik ve dirlik günüdür. Gün bir olma, diri olma günüdür.

Hani bir darbı mesel vardır. Karıncaya sormuşlar: “Nereye gidiyorsun?” O da cevap vermiş: “Hz. İbrahim’e su taşımaya…” Alay etmişler onunla: “Bu adımlarla sen gidinceye kadar O çoktan ateşe atılmış olur.” Karınca da karınca ve kararınca yüreği ile: “Safım belli olsun” demiş. İnsani değerler yanıyor ve karınca yüreklerden su bekliyor. Ankara’da görüşleri, bakışları, duyuşları, hatta inanışları farklı olsa da birkaç yüz gönüllü yürek ortak akılda ve insanı insan yapan değerlerde buluşarak küçük ama niyeti büyük bir adım attılar: İNSANİ DEĞERLER DERNEĞİ.

Her birimiz önce kendi nefsimizi insani değerlerle buluşturma ve insani arınmışlığımıza vesile kılmak için bile bu hareketin bir yerinde olmamız gerektiğine inanıyoruz. İdeali yüce olan bütün sivil hareketler tarihteki yerini hep almışlar ve anılmışlardır. Hayır üretmek, paylaşmak ve yaşamak gibi ideallerin adı oldu: İNSANİ DEĞERLER DERNEĞİ.

İnsani Değerler Derneği, Mart 2009 soğuğunda sıcak bir ortamda resmi açılışını Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın da katılımı ile yaptı. Ekim 2009’da ise ilk Genel Kurulunu gerçekleştirerek faaliyetlerine başladı.

Adı güzel, kendi güzel bir hareket: İNSANİ DEĞERLER DERNEĞİ. Bu insanlık hareketini elimizin ve dilimizin yettiğince desteklemek, yaygınlaştırmak, yaşamak ve yaşatmak için her birimizin mutlaka yapabilecek katkıları vardır. İnsanlık için gelin hayırlı bir iş yapalım. Çocuklarımıza sevgi ve barış dolu bir dünya bırakalım. İnsanlığın kaderine ve tarihine insani bir not düşelim: İNSAN DEĞERLİDİR.
 
Ali Sedat Aslan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder